fotojournalist & visual storytelling

Een verhaal vertellen dat raakt. Vanuit die drijfveer wil ik onderwerpen onder de aandacht brengen. Ik zie mijn omgeving als een locatie, waarin mensen acteren. Daarin belicht ik onderwerpen die me interesseren en waarvan ik vind dat ze een groter podium verdienen. Persoonlijke verhalen, maar ook thema’s die in de huidge tijd van belang zijn zoals duurzaamheid. 

Mijn kracht is dat ik rustig overkom en interesse toon in mensen en hun wereld. Hierdoor kan ik hun vertrouwen winnen en laten ze me toe in hun omgeving. Ik krijg uit reacties terug dat de verhalen oprecht overkomen, of dat mijn fotowerk spontaan is.

Als fotojournalist voer ik opdrachten uit voor de krant tot de kerk, van communicatiebureau’s tot gemeenten. Daarnaast ben ik zeer geinteresseerd in mensen en culturen en heb ik gereisd van Rusland naar China en in Noord-Korea. Ik heb ervaring in het maken van sfeervol beeld. In mijn foto-opdrachten probeer ik een beeld te maken dat raakt, dat meer aandacht nodig heeft om te bekijken. Een tafereel waarin iets gebeurt. Een beeld is voor mij een zoektocht naar de juiste kern met een mooie sfeer.

Ik ondersteun mijn fotowerk met korte videodocumentaires. Mijn eigen projecten zijn vaak onderwerpen met een worsteling. Verhalen die voor de buitenwereld niet direct zichtbaar zijn, zoals mijn onderbuurman Jan! of een verhaal over een autogarage met een missie in het project Familiebanden. Met foto en video registreer ik het verhaal. Naast mijn missie om deze verhalen zichtbaar te maken, hoop ik dat het verhaal impact heeft op de lezers.

Bekijk mijn stories-pagina voor enkele eigen verhalen waaraan ik heb gewerkt als fotograaf en filmmaker.

Met mijn fotowerk ben ik 2 keer genomineerd bij de Zilveren Camera. 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact op 

Op zoek naar een specifieke afbeelding? Bezoek dan mijn online foto-archief 

portfolio

Klant login

Heeft u login gegevens gekregen om voor u geselecteerde afbeeldingen te bekijken ? Vul deze dan hieronder in.

error: